Clean monday

 

Clean monday

Kom tilbage til din naturlige balance

 

Maden, vi indtager, passerer gennem kroppens biologiske system og en nedbrydningsproces igangsættes ved hjælp af fordøjelsesenzymerne. Måden hvorpå denne proces glider er dog forskellig.

 

Mad, som indeholder meget stivelse, gluten, mættet fedt og animalsk protein kan være udfordrende for fordøjelsen og den overskydende mad, som vi ikke kan anvende som næring udskilles naturligt, men også i blod og ved organer eks. som fedtdepoter. Denne proces kan være udfordrende for kroppen og den kvitterer også ofte ved at føles tung, energiforladt og træt. Dertil kommer at mange af os oplever en skuffelse over (igen) at have spist for meget usund mad og det kan være en mental belastende proces, som kan påvirke vores sociale liv.

Den mad vi typiske craver og synes smager godt er ikke altid den mad, der er det bedste valg for din krop, men vi mennesker søger nydelse og nydelse kan findes i søde, salte og alkoholiserede varer, som vi oplever giver os velvære her og nu.

 

Desværre sker der ofte det, at mere vil have mere og det kan være svært at bryde den cirkel og kroppen reagerer ofte ved uren hud, overvægt, dårlig søvn og dårligt humør. Ved at skære ned for energiindtaget og kun spise mad, der nemt optages i kroppen giver man sig selv en mulighed for at bryde cirklen, mærke den velvære i kroppen det giver og bryde vanerne for en stund. Det vil altså sige en ” clean” dag, der er vegansk og reduceret markant i kalorieindtag.

 

Clean monday navnet er inspireret af samme navn på en helligdag i Grækenland, som markerer begyndelsen af foråret og markeres ved at spise skalddyr og flyve med drage. Man vasker sig ren og spiser ikke kød. I den katolske verden markeres i forbindelse Clean monday også det der kaldes Lent, som er en 40 dages forberedelse til jesus opstandelse med bøn og faste. Den spirituelle praksis med faste får den enkelte til at skærpe sanserne, rette fokus på det der er og bringe en tættere på det hellige.

 

I vores moderne samfund kan fastedage være med at til at stoppe overspisning, frigøre os fra uhensigtsmæssige spisemønstre og lette vores fordøjelse. For at hjælpe denne proces på vej spises der på fastedage kun 500 Kcal.

 

Det praktiske

Du modtager en hel dagsration af mad + te til at drikke. Det vil det være en god idé at drikke ca. 2 liter vand, som du evt. på forhånd har målt op.

 

De første gange du faster bør du ikke have for mange aftaler i kalenderen, så du kan gå ture, hvile dig og ellers tage den med ro. Hvis du vil træne er det anbefalingen, at du ikke presser pulsen for meget op, men snarere fokuserer din energi på mere meditativ træning som yoga og afspænding.

 

Du bestiller din menu og betaler for dit forløb gennem webshoppen.

Derefter modtager du kvittering for indbetaling på mail.

 

Clean monday dagene kan vælges tirsdag, onsdag eller torsdag med afhentning dagen før.

 

Priser

1 dag clean monday koster kr. 300

Du modtager en citron til at presse i varmt vand, en pukka te.

 

Afhentning

Du henter din Clean monday hos

Sundhedsværkstedet,

Strandvejen 136 A,

2900 Hellerup

mellem kl 17-18 med mindre andet aftales. Leveringsaftaler i Gentofte kommune kan indgås mod betaling. Udbringning koster kr. 30.

 

Indholdet

Alt er hjemmelavet og lavet med kærlighed til smag og råvarer. Alle juicer er produceret på en Slowjuicer, således at smagen og sundheden er i top. Frugt og grønt bearbejdes mere skånsomt, flere fibre bevares og holdbarheden øges. Udvalget af frugt og grønt vælges udfra friskhed samt lokale ophav og er alle økologiske og vores primære leverandør er Årstiderne.

 

Menu 1:

Kokosvand med appelsin, koriander, grape og granatæble

Juice med avocado, mynte, appelsin og æble

Juice med agurk, citron, spinat og klorofyl

Hampefrø

 

Menu 2:

Kokosvand, ingefær, appelsin, citron og cayennepeber

Suppe med tomat, soltørret tomat, pære, vand, peberfrugt, olivenolie

Knækbrød

Juice med ananas, broccoli, æble, spinat og hampefrø

Hampefrø

 

Menu 3:

Kokosvand , appelsin, citronsaft, ingefær og cayennepeber

Matchakugle med cashew, kokosmel, dadel, mandel og matchapulver

Suppe med ananas, avocado, kokosvand, peberfrugt, mynte og olivenolie

 

Menu 4:

Kokosvand, appelsin, grapefrugt, granatæble og koriander

Chiagrød med jordbær, kokosmel og cashewnød

Juice med sød kaftoffel, peberfrugt, gulerod og gurkemeje

 

Menu 5:

Kokosvand, appelsin, ingefær, citron og cayennepeber

Matchakugle med cashew, kokosmel, dadel, mandel og matchapulver

Juice med avocado, mandeldrik, mynte, spinat og appelsin

Hampefrø

 

SUNDHEDSVÆRKSTEDET

En god balance i hverdagen

Vi arbejder for din hverdagstrivsel gennem fokus på ernæring, træning og mentalt overskud.

Kom tilbage til din naturlige balance med Clean monday

Clean monday er for dig, der ønsker at forbedre dit helbred gennem let faste og opnå de fordele der er forbundet med dette.

Vi har udviklet fem forskellige menuer, som er nøjagtig afmålt til at indeholde Kcal 500 med optimal fordeling af protein, fedt, vitaminer, mineraler og kulhydrat.

LÆS her om ELLEN HILLINGSØs erfaringer

Sundhedsværkstedet, Strandvejen 136a, 2900 Hellerup © Copyright. All Rights Reserved. CVR- nr: 32128742. Åbningstider efter aftale. Tel. 22 35 35 32

mail to:hello@sundhedsvaerkstedet.com. Mobilepay 59464.